Ria & Chris

Mijn naam is Ria van Broekhoven-van Zon, uw gastvrouw. Graag wil ik u een aangenaam verblijf in ons Tiny Tilburg aanbieden. Zelf geniet ik van het leven in het buitengebied van Tilburg. Van het huis en de bijgebouwen heb ik met mijn echtgenoot Chris in de loop van jaren een fijne woon-en leefomgeving gemaakt. Ik haal veel voldoening uit het onderhouden van de sier- kruiden- en moestuin. In dit paradijsje vind ik het een prettige uitdaging daar gasten ook van te laten genieten.

Reserveer Tiny Tilburg!

De naam Tiny Tilburg

De naam Tiny Tilburg is een knipoog naar de buurt waarin we wonen: Klein Tilburg. Sinds eind jaren negentig van de vorige eeuw is onze buurt geannexeerd bij Tilburg. Daarvóór hoorden we bij Hulten, een van de vier kerkdorpen van de gemeente Gilze en Rijen.

Actueel is het bouwen van zogenaamde tiny houses, om het leefmilieu niet te zwaar te belasten. Ons Tiny Tilburg is bijna een tiny house. Echter, ons vakantiehuisje is ruim van opzet, en zeker niet klein.

Natuurliefhebbers

Als het even kan zijn wij buiten te vinden, meestal bezig rond het huis. Via Brabants Landschap hebben we een aantal nestkasten op kunnen hangen. Deze worden druk bevolkt door mezen en mussen. Vleermuizen hebben bij ons schuilgelegenheid. In de vijver gaat het ons vooral om de planten en waterbeestjes. Er zijn veel kikkers, libellen en waterjuffers. Bezoek van wilde eenden en af en toe een blauwe reiger houden we niet tegen. Het voelt goed om de seizoenen te zien veranderen. Er valt altijd wel iets te zien, te ontdekken en te genieten.

(Moes)tuinieren

Zowel mijn man als ik zijn fanatieke tuiniers. Met een siertuin, een kruidentuin en een moestuin met kas hoeven we ons niet te vervelen. Buiten bezig zijn met wieden, zaaien, planten, oogsten geeft ons veel voldoening. Het houdt ons gezond en lenig. We zijn in onze tuin steeds op zoek naar een beter evenwicht tussen praktisch tuinieren en biodiversiteit. Vlinders fladderen en bijen zoemen op de insectenvriendelijke beplanting. Onkruid is ook kruid, maar het moet beheersbaar blijven. De oogst van groenten weck ik of vries ik in. Het fruit verwerk ik tot sap, jam of vulling voor gebak. Gasten laten we graag mee delen in de opbrengst van de tuin.

Klussers

Mijn man houdt van klussen. Hij zoekt voor ieder doe-het-zelf probleem een oplossing. Of het nu gaat om timmeren, bestraten, isoleren of metselen; hij maakt het. Met zijn twee rechterhanden heeft hij Tiny Tilburg omgetoverd tot het comfortabele gastenverblijf dat het is geworden. Er zijn in het interieur kleine creatieve grapjes te zien. Ik help waar ik kan en regelmatig draag ik een nieuw idee aan, dat we samen uitwerken.

Tiny Tilburg is een bijzonder leuke plek om te overnachten.Je wordt hartelijk ontvangen en het verblijf is van alle gemakken voorzien. Het huisje heeft erg veel privacy en de omgeving is landelijk en rustig. Tilburg en Breda zijn dichtbij en je kunt van hieruit mooie fietstochten maken. Kortom een echte aanrader.
Geweldig verblijf dankzij de gastvrijheid en gezelligheid van Ria en Chris. Tiny Tilburg is een prachtige B&B, met oog voor details. Mooie omgeving om heerlijk te wandelen en fietsen. Je bent zo in Tilburg en Breda en er heerlijk even echt tussenuit. Extra knus in de winter, heerlijk genieten van de kachel.
Een geweldig adres om een paar dagen te genieten van de prachtige omgeving. We hebben genoten van onze accommodatie voorzien van alle gemakken. Wat een rust en privacy, het is heerlijk toeven in de eigen tuin bij het gastenverblijf. Ria en Chris zijn geweldig gastvrij, een hartelijke ontvangst met koffie/thee en huisgemaakte cake viel ons ten deel. We hebben heerlijk gefietst in de Brabantse Kempen. Leuk om zo de grensstreek rondom Baarle Nassau/Baarle-Hertog te verkennen. We komen graag nog eens terug!
Chris en Ria hebben een plaatje gemaakt van hun nieuwe gastenverblijf. Voor ons was dit een onbekend stukje Tilburg, maar het is zeker de moeite waard. Het onderkomen was erg goed verzorgd, aan alle details was gedacht en de instructie en ontvangst Zeer hartelijk en persoonlijk. Een aanwinst voor Tilburg dit gastenverblijf!

Dit zeggen onze gasten:

We horen graag hoe u Tiny Tilburg hebt ervaren!
Schrijf een Google review