Terug
04/2021

Struisvogels

De struisvogel is de grootste vogel op aarde en is een echt groepsdier. Hij is van naturen heel nieuwsgierig, wat hij tot uiting brengt doordat hij alles met zijn snavel wil betasten. Kom je dicht in de buurt dan pikt hij overal aan; je bril, je sieraden en je horloge zijn dan onweerstaanbaar voor hem.

Bij volwassen struisvogels zijn de hanen (mannetjes) zwart van veren en hebben een rode snavel en poten. De hennen (vrouwtjes) zijn volledig grijs van kleur. Ze worden bij ons gehouden in groepen van 10 stuks. Bestaande uit 4 hanen en 6 hennen. Maar ze kunnen ook in koppels (1 haan en 1 hen) of trio’s ( 1 haan en 2 hennen) worden gehouden. Er heerst een sterke hiërarchie onder de hanen maar ook onder de hennen van de groep. Er is doorgaans één dominerende haan en een hoofden.

De kuikens komen na een periode van 42 dagen broeden uit het ei, wat een hele opgave is met een schaaldikte van circa 2 mm. Wanneer de kuikens uit het ei zijn gaan ze vrijwel direct naar de ‘opfokstal’, waar ze de eerste weken d.m.v. lampen of gaskappen gecombineerd met vloerverwarming goed warm gehouden worden. Maar als het goed weer is mogen ze al gauw naar buiten. De temperatuur van 30ºC in de eerste dagen wort al snel afgebouwd. En na vier weken hebben ze zelfs geen verwarming meer nodig.
De jonge kuikens hebben nog geen veren maar stekeltjes zoals een egel welke zorgen voor perfecte camouflage in het ruige gras in de wildernis. Na enkele maanden krijgen ze veren en dan zitten de stekeltjes nog aan het eind van de veer.

De struisvogel is een sterke vogel die al meer dan 20 miljoen jaar op aarde rond huppelt. Hij is van nature sterk waardoor hij onder goede omstandigheden geen medicijnen of antibiotica nodig heeft. Bij ons op de farm groeien ze dan ook zoveel mogelijk op onder natuurlijke omstandigheden met veel rust en ruimte.

vandestaak-struisvogelfarm.nl
Tiny Tilburg is een bijzonder leuke plek om te overnachten.Je wordt hartelijk ontvangen en het verblijf is van alle gemakken voorzien. Het huisje heeft erg veel privacy en de omgeving is landelijk en rustig. Tilburg en Breda zijn dichtbij en je kunt van hieruit mooie fietstochten maken. Kortom een echte aanrader.
Chris en Ria hebben een plaatje gemaakt van hun nieuwe gastenverblijf. Voor ons was dit een onbekend stukje Tilburg, maar het is zeker de moeite waard. Het onderkomen was erg goed verzorgd, aan alle details was gedacht en de instructie en ontvangst Zeer hartelijk en persoonlijk. Een aanwinst voor Tilburg dit gastenverblijf!
Geweldig verblijf dankzij de gastvrijheid en gezelligheid van Ria en Chris. Tiny Tilburg is een prachtige B&B, met oog voor details. Mooie omgeving om heerlijk te wandelen en fietsen. Je bent zo in Tilburg en Breda en er heerlijk even echt tussenuit. Extra knus in de winter, heerlijk genieten van de kachel.
Een geweldig adres om een paar dagen te genieten van de prachtige omgeving. We hebben genoten van onze accommodatie voorzien van alle gemakken. Wat een rust en privacy, het is heerlijk toeven in de eigen tuin bij het gastenverblijf. Ria en Chris zijn geweldig gastvrij, een hartelijke ontvangst met koffie/thee en huisgemaakte cake viel ons ten deel. We hebben heerlijk gefietst in de Brabantse Kempen. Leuk om zo de grensstreek rondom Baarle Nassau/Baarle-Hertog te verkennen. We komen graag nog eens terug!

Dit zeggen onze gasten:

We horen graag hoe u Tiny Tilburg hebt ervaren!
Schrijf een Google review